Thunderful Group

OBS: Gamingaktier.com uppdateras inte längre med samma frekvens som tidigare. Hemsidans texter kan komma att bli inaktuella över tid, så vi hänvisar till bolagens egen kommunikation och pressreleaser för aktuell information om respektive bolag.

Thunderful Group är en bolagsgrupp med minst sagt lång historik. Det alla inte vet är att bolaget till mångt och mycket är sprunget ur Bergsala AB, som många känner igen från 80-talet då de exklusivt började distribuera Nintendos produkter i Sverige. I och med att Nintendo Entertainment System (NES) blev en stor succé i mitten av 80-talet har det här blivit en otrolig framgångssaga i takt med att Nintendo gång på gång har förnyat sig själva med nya konsoler, spel och koncept.

Bolagsgruppen Thunderful består idag av mer än bara Bergsala-delen, då de både jobbar med egen spelutveckling och publishing under Thunderful Games samt distribution under Thunderful Distribution. Det här ger Thunderful en ganska fysisk komponent, till skillnad från många andra rena spelutvecklare som vi har lagt upp här på Gamingaktier. De fysiska produkterna innehåller allt från Nintendos konsoler, spelmöss från Razer, joysticks från Thrustmaster till rena leksaker från BabyBorn. Bolagets distribution är med andra ord en bred verksamhet som täcker mer än bara gaming.

När det kommer till Thunderful Games har bolaget gjort ett antal förvärv sedan IPO:n vilket över tid har växt spelportföljen markant. Bara under 2020 och 2021 förvärvade Thunderful Group bolagen Coatsink, Headup, To The Sky, Tussilago, Stage Clear Studios och Early Morning Studios. Det har med andra ord inte varit brist på aktivitet gällande bolagsförvärv och ambitionsnivån verkar fortsatt hög från bolagsledningen. Bolaget har sitt huvudkontor i Göteborg men har ytterligare kontor över stora delar av världen, bland annat i Madrid, HongKong och Newcastle.

Thunderful Group aktie

Thunderful Groups aktie börsnoterades i slutet av 2020, med hjälp av rådgivarna ABG Sundal Collier och Carnegie. Erbjudandet var en kombination av nyemitterade och befintliga aktier, med teckningsåtaganden om nästan 50% från ankarinvesterare som Naventi Fonder, Strand kapitalförvaltning och Consensus småbolag. Priset per aktie sattes till 50 kr vilket motsvarade ett bolagsvärde om 3,4 miljarder och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Thunderful Groups aktie började handlas den 7:e december på First North, där den du kan köpa den än idag. Du kan läsa mer om bolaget och handla aktien hos Avanza.

Avanza