Nitro Games

Nitro Games är ett över 10 år gammalt finskt mobilspelsbolag. Kortfattat har de gjort relativt många spel, men inget som har blivit någon större hit än så länge. Nyare spel i portföljen innefattar bland annat Raids of Glory och Medals of War, där den sistnämnda titeln har ett samarbetsavtal om utgivning i särskilda länder med den asiatiska giganten NetMarble.

Det är kanske att ta i att säga att Nitro Games 2018 bytte fokus för vilken typ av spel de utvecklar, men i och med utvecklingen av Heroes of Warland har allt mer krut lagts på utveckling av spel som innehåller ett tydligt tävlingsmoment. För just Heroes of Warland signerades flertalet namnkunniga partners under 2018, till exempel Huawei och Samsung. För den senare innebar det att Samsung ska skjuta till mellan $200,000 – $500,000 i marknadsföring (user aquisition) för den amerikanska marknaden vilket ska driva nerladdningarna av spelet. På tal om marknadsföring så är det värt att nämna tv-satsningen som gjordes för spelet, något som sticker ut i branschen. Nitro Games hade samlat ett helt gäng kända esportare och atleter som skulle tävla i olika moment, både virtuella (då i deras spel Heroes of Warland) men också fysiska. Initiativet kallade man Heroes & Superstars och sändes via streaming-plattformen Twitch men skulle sedermera också hamna på linjär-TV.

Under 2018 gjorde bolaget en riktad emission vilket gav ägarlistan ytterligare fina namn. Sedan tidigare kunde vi bland annat hitta Robur Ny Teknik men nu kunde man även annonsera att Ludvig Strigeus och Ola Rollén återfinns som ägare. Ludvig med starkt påbrå som en av nyckelpersonerna bakom Spotify och den något mer namnkunniga finansprofilen Ola Rollén som sitter som VD för det börsnoterade Hexagon. I och med den framgångsrika emissionen tillfördes bolaget 47 miljoner kronor.  En notis i sammanhanget är att trots sitt finska påbrå har Nitro Games valt att notera sig i Sverige. Bolaget har sitt huvudkontor i Kotka, Finland. Deras aktie hittar du på First North-listan under kortnamnet NITRO.

Här kan du läsa vår intervju med Nitro Games och bolagets VD, Jussi Tähtinen:
https://gamingaktier.com/interview-jussi-tahtinen-and-nitro-games/

Här kan du läsa vår intervju med Jussi Tähtinen och satsningen mot esport:
https://gamingaktier.com/interview-with-nitro-games-esports-update/