MAG Interactive

MAG Interactive aktie noterades på den svenska börsen i slutet av 2017 under den smått legendariska tickern MAGI. Precis innan noteringen köpte de bolaget FEO Media, som står bakom den stora svenska hiten Quizkampen. I och med börsnoteringen fick vi lära oss att spelet inte bara är stort i Sverige, utan även i Tyskland där det går under namnet QuizDuel. Här finns även en TV-show med samma namn, baserat på spelet, som har miljontals tittare. Trots över 5 år på nacken lever spelet kvar än idag och har en trogen publik. Extra tydligt gällande den trogna publiken är att spelet är det mest populära spelet mätt i antalet användare för mobilspel i just Tyskland.

I MAG Interactives egna portfölj är det Ruzzle och WordBrain som glänser mest, historiskt sett. Ruzzle är, likt merparten av deras spel, riktade mot så kallade casual gamers och “hjärngympa-hållet”. Bolagets spel har sammanlagt laddats ner över 200 miljoner gånger vilket nåddes i samband med förvärvet av FEO Media hösten 2017. Senaste tillskottet i spelportföljen är Word Domination som släpptes ur soft launch under 2018. Spelet påminner om en modern variant av det populära brädspelet Alfapet. Bolaget har tidigare haft ett förläggaravtal med den svensknoterade utvecklaren Qiiwi Interactive för deras spel Backpacker, men idag har bolagen gått skilda vägar.

2018 hade MAG interactive en stor viral succé med deras spel Paint Hit som på kort tid laddades ner över 15 miljoner gånger. Likt flera andra gamingaktier som gjort entré på svenska börsen i modern tid, hittar vi också Swedbanks fond Robur Ny Teknik som ägare. Under 2018 förstärkte MAG Interactive sin styrelse rejält med 3 nya ledamöter. De två mest anmärkningsvärda av dessa är i våra ögon Andras Vajlok och Taina Malén. Andras är mest känd från sitt tidigare uppdrag som CFO i Paradox Interactive, men sitter idag också som styrelseordförande i den finska mobilspelsutvecklaren Small Giant Games. Taina arbetar aktivt som vice VD och global markandschef i det onoterade succébolaget Star Stable Entertainment. För att hitta Mag Interactives aktie ska du leta på den svenska börsen, närmare bestämt på First North.

Här kan du läsa vår Mag Interactive och bolagets VD, Daniel Hasselberg:
https://gamingaktier.com/mag-interactive-vd-intervju/