Jumpgate

Jumpgate (f.d. Three Gates) noterades på Nordic SME under 2016 och har sedan dess haft en volatil resa på börsen. Bolaget utvecklar idag spel till flertalet plattformar och deras tidigare huvudprodukt “8 to Glory – Bull Riding” är ett spel där spelare, kort och gott, ska rida på en tjur. Mobilversionen av spelet har sedan lansering laddats ned över 1 miljon gånger och konsol-versionen av spelet lanserades under vintern 2018. För att ytterligare driva försäljningen av 8 to Glory signerades avtal med svenska Embracer Group, som tog hand om försäljningen för den fysiska delen. Detta materialiserades genom att man kunde hitta spelet i större butikskedjor som Walmart och Gamestop som komplement till de 246 länderna där spelet gick att hitta i digitalt format.

Under 2018 meddelade Jumpgate att man förvärvat spelrättigheterna för Projekt Blue Book, vilket är en TV-serie som sändes på History-channel. Just The History-channel sägs ha varit med i utvecklingen av Projekt Blue Book: The Game, som spelet heter. Serien producerades av Oscar-vinnaren Robert Zemeckis som bland annat står bakom storfilmer som Forrest Gump och Tillbaka till framtiden. Jumpgate meddelade vidare att samma strategi kommer att appliceras för detta projekt som tidigare för tidigare spel, där man först släpper spelet till mobila enheter för att sedan fortsätta utveckla produkten till andra plattformar. Bolaget äger även 50% av rättigheterna till pc-spelet Offensive Combat: Redux! som dessvärre fick ett ljummet mottagande vid lansering.

På senare år har Jumpgate varit aktiva på förvärvsfronten och är i mångt och mycket ett nytt bolag sedan noteringen. Jumpgate fokuserar idag främst på mobilspel samt publishing och bolagsgruppen består idag av följande studios:

  • Tivola Games (Hamburg)
  • Gamexcite (Hamburg)
  • Tableflip Entertainment (Visby)

Jumpgate aktie

Som vi skrev ovan börsnoterades Jumpgates aktie på Nordic SME under 2016 med kortnamnet (GATE). På den här tiden hette bolaget Three Gates, vilket är förklaringen till att kortnamnet GATE passande nog fungerar för dagens Jumpgate aktie också – ett namn som de för övrigt bytte till i samband med förvärvet av Gamexcite 2021. Om du vill köpa aktier i Jumpgate så rekommenderar vi varmt Avanza – som alltid!

Avanza
Aktiekurs gamingaktier