Electronic Arts

Electronic Arts är det gamingbolag som troligen har den katalog av spel som allmänheten känner bäst till i form av årliga kassakor som NHL, FIFA och Madden NFL. Bolaget grundades 1982 av Trip Hawkings och har genom åren byggt en enorm spelkatalog med titlar som de allra flesta kan relatera till. För oss svenskar har bolaget blivit extra uppmärksammat i och med att de köpte det svenska bolaget DICE som låg bakom Battlefield-spelen. Bara ett par år senare har Battlefield blivit ett av Electronic Arts absolut största succéer tillsammans med andra stortitlar såsom Star Wars Battlefront och Mass Effect. Bolaget är idag en jätte inom branschen och driver både spelutveckling, förläggning och distribution från sitt huvudkontor i Redwood City, Kalifornien.

Genom sitt dotterbolag Respawn Entertainment har EA utvecklat Apex: Legends, ett spel i den omåttligt populära spelgenren battle royale. Trots en stenhård konkurrens lyckades EA rycka loss ett ess ur rockärmen och knycka åt sig en del av marknaden omgående. Med rekordfart strömmade spelarna in till spelet och på bara en vecka hade man 25 miljoner registrerade spelare. Likt sin stora konkurrent, Fortnite, är Apex: Legends baserat på prismodellen som kallas free-to-play.

Skulle du vara intresserad av att investera i EA är det faktiskt inte så svårt man skulle kunna tro, trots den geografiska distansen. Alla modernare mäklare likt Avanza och Nordnet erbjuder elektronisk handel för Electronic Arts aktie. Hos de flesta aktörer kan du dessutom följa handeln i realtid.