Enad Global 7

OBS: Gamingaktier.com uppdateras inte längre med samma frekvens som tidigare. Hemsidans texter kan komma att bli inaktuella över tid, så vi hänvisar till bolagens egen kommunikation och pressreleaser för aktuell information om respektive bolag.

Bakom Enad Global 7 (f.d. Toadman Interactive) står entreprenörerna Robin Flodin och Rasmus Davidsson. Båda är idag verksamma inom bolaget där Robin tidigare haft VD-rollen och Rasmus har titeln “head of design”. Bolaget grundades 2013, då med inställningen att agera konsult åt andra spelbolag, men sedan dess har det hänt en hel del. Enad Global 7, eller EG7 som bolaget också kallas, har hjälpt flertalet namnkunniga studios med utveckling av spel, däribland svenska Fatshark som står bakom Warhammer: Vermintide – en titel EG7 för övrigt hjälpte till med. Utöver detta har bolaget har också utvecklat hela spel under så kallade ”work-for-hire-kontrakt”, också detta i samarbete med Fatshark.

Idag har dock Enad Global 7 breddat verksamheten genom ett stort antal förvärv och utvecklar egna spel och varumärken, som hittas på både PC, konsol och som mobilspel. Utöver spelutveckling jobbar även bolaget med publishing samt marknadsföring av spel, där den sistnämnda delen görs av Petrol Advertising. Bolagsgruppen Enad Global 7 består totalt av 16 bolag med över 800 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Enad Global 7 aktie

I slutet av året 2017 börsnoterades Enad Global 7 aktie (dåvarande Toadman Interactive) på den svenska börsen genom en listning på Nordic MTF och därmed blev deras aktie publik att handla för vem som helst. Vid det här tillfället värderades aktien till strax över 200 miljoner kronor, vilket då innebar en kurs omkring 13 kr. Bolagets börsnotering skulle dock ”uppgraderas” till det bättre då man ett år senare meddelade att man undersökte möjligheterna att byta handelsplats för EG7’s aktie till Nasdaq Firtst North. Flytten genomfördes och Enad Global 7’s aktie handlas sedan den 1:a februari 2019 på Nasdaq First North i Stockholm. Enad Global 7’s aktie handlas än idag på First North under kortnamnet EG7, och du kan enkelt och smidigt köpa den via Avanza om det är ett bolag som faller dig i smaken.

Avanza