Adventure Box Techonology

Adventure Box Technology är ett gamingbolag som har utvecklat en egen plattform för att skapa, dela och spela datorspel online. På plattformen kan alla användare, helt gratis, skapa egna spel som andra användare sen kan spela tillsammans. För den som har spelat Minecraft känns plattformens grafik bekant och en kul notis är att man faktiskt kan importera det man byggt i Minecraft direkt in i Adventure Box. För att skapa spel krävs det inga programmeringskunskaper och allt du gör i Adventure Box streamas direkt via webbläsaren, utan att du behöver ladda hem och installera något program. Det här möjliggörs genom en patenterad teknologi som lite förenklat kan förklaras som effektiv ”streaming” av den 3D-teknik som också används i Minecraft (”virtuella legobitar”), vilket också är det som gör att Adventure Box kan spelas på långsammare uppkopplingar oavsett var du befinner dig i världen.

Adventure Box Technology grundades under 2014 av Christopher Kingdon och Cléo Hayes-McCoy som båda har en lång historik inom 3d-animering och digital underhållning. Kort och gott så satsar bolaget på en affärsmodell likt Youtube och Soundcloud, där användarna både producerar och konsumerar underhållningen på en och samma plattform. Är du intresserad av gamingaktier där användarna själva genererar innehållet kan vi även rekommendera dig att läsa mer om Roblox, som är en betydligt större amerikansk spelutvecklare inom området.

I dagsläget genererar bolaget framförallt intäkter via annonser på hemsidan, men i framtiden hoppas man kunna licensiera streamingtekniken och även sälja visst spelinnehåll. En intressant twist med det sistnämnda är att skaparna av spelen skulle kunna få ta del av intäkterna, vilket skapar ett naturligt incitament hos användarna att skapa bra spel och sprida dessa. Bolaget arbetar även med en mobilversion av tekniken, för att ytterligare kunna bredda användarbasen. Adventure Box Technology aktie finns sedan den 2 december noterat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet ADVBOX och kan handlas hos alla banker som erbjuder svensk aktiehandel, men vi på Gamingaktier rekommenderar som alltid Avanza för all typ av aktiehandel.

Avanza